De "Rijnmond Groep" is een gebruikersgroep van modelspoorweg bouwers, die zich ten doel stelt hun modulen op shows en manifestaties aan het publiek te tonen. Onze gebruikersgroep kent geen leden, waardoor er ook geen contributies worden geïnd. De kosten worden betaald met de opbrengsten van diverse commerciële shows in binnen- en buitenland. Een ieder die bereid is ons te steunen kan deelnemen en meegaan naar de evenementen waaraan wij besluiten deel te nemen.

Wij nemen deel aan deze shows met eigen modulen en eigen rijdend materiaal van de deelnemers. Wij tonen dit aan het publiek onder de naam "Rijnmond Groep." Elke individuele deelnemer is aansprakelijk voor zijn eigen materiaal. Door de wisselende samenstelling van de banen zijn wij in staat regelmatig andere lay-out's aan het publiek te tonen.

Voor een overzicht, zie onze agenda.

In beginsel is onze modulebaan digitaal, maar wij hebben de mogelijkheid ingebouwd, om ten-alle-tijden om te schakelen naar analoog.

Dit hebben wij gedaan, omdat wij regelmatig deelnemen aan internationale “EUROTRACK” shows. Door de lengte van deze banen, soms tot 200m, is het onmogelijk om deze complexe banen digitaal te besturen.


Onze modulen zijn gebouwd volgens de E-track normering. Met een kleine aanpassing zijn deze uitstekend tussen modulen met HO-normering in te passen. Wij bouwen volgens E-track norm omdat de “RGMB” zich inzet voor "EUROTRACK". Deze organisatie is een samenwerking verband tussen verschillende Europese verenigingen. Jaarlijks bouwen wij een gezamenlijke baan bij een van de aangesloten verenigingen die opengesteld is voor publiek.

In 2019 vond de “EUROTRACK” manifestatie plaats in Caen (F)

“EUROTRACK 2020” zou plaats vinden in Chelles (F) op 23 en 24 mei 2020. Deze show is echter i.v.m. Corona definitief afgelast.

De eerst volgende show. “EUROTRACK 2021” staat gepland voor oktober 2021 in Wenen in Oostenrijk.

Update: 15 augustus 2022


http://www.nmf.nl

http://www.startkabel.nl
http://Modelspoor-clubs.Beginthier.nl